*Σημεία από τη συνέντευξη του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).
Για τις πρακτικές της κυβέρνησης στα εξοπλιστικά ζητήματα, τόνισε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αποδείξει ότι είναι υπέρ της επαρκούς άμυνας και θωράκισης της Χώρας, με τα αναγκαία οπλικά συστήματα. Βεβαίως, πριν προχωρήσουμε στην αγορά κάποιου οπλικού συστήματος, θα πρέπει να υπάρχει η άποψη και εισήγηση των σχετικών ειδικών επιτροπών. Από όλα όσα γνωρίζουμε, για την τέταρτη φρεγάτα Belharra, δεν έχει υπάρξει πρόταση και εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας. Επαναλαμβάνω ότι απαιτείται η επαρκής θωράκιση της Χώρας, όμως, αυτή θα πρέπει να υλοποιείται με τον δέοντα τρόπο, εντάσσοντας και τη διαδικασία της συμπαραγωγής. Γιατί μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι και για τα Rafale και τις προηγούμενες Belharra δεν έχει απαιτηθεί η συμπαραγωγή ώστε να υπάρξει και τόνωση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, παρά τα τόσα δισ. ευρώ που έχουν δαπανηθεί για αυτούς τους εξοπλισμούς. Ελπίζουμε, τώρα, αυτό να συμβεί. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσουν εξηγήσεις για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Οι αμυντικοί εξοπλισμοί είναι πολύ σοβαρό ζήτημα καθώς αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, διαπιστώνουμε ότι μέρος αυτών ήταν κομμάτι της σπατάλης του κρατικού χρήματος, που προκάλεσε και την πτώχευση της Χώρας. Δεν θέλουμε η άμυνα και η ασφάλεια της πατρίδας μας να συνδεθεί ξανά με σκάνδαλα.»
Για το ζήτημα των δασμών, επισήμανε:
«Η Ευρώπη όφειλε να είναι προετοιμασμένη καθότι ο Πρόεδρος Τράμπ είχε προειδοποιήσει για τις διαθέσεις του. Συνεπώς και η Ελλάδα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί. Ειδικότερα, να έχει εκπονήσει ειδικές μελέτες επιπτώσεων από αυτούς τους δασμούς, να γνωρίζει ποια προϊόντα θα πληγούν, να έχει δομήσει ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης αυτών των δασμών και ενίσχυσης του παραγωγικού κόσμου, όπως έκανε για παράδειγμα η Ισπανία ανακοινώνοντας πρόγραμμα 14 δισ. ευρώ. Ασφαλώς η Χώρα μας θα πρέπει να είναι εντός ευρωπαϊκού πλαισίου, όμως, από τη στιγμή που δεν υπάρχει μια συνολική κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση οφείλει να λειτουργεί και στα πλαίσια της προστασίας και διασφάλισης της εγχώριας παραγωγής και της ελληνικής οικονομίας. Με βάση αυτό, θα μπορούσε να διερευνά εναλλακτικές αγορές για να προωθήσει τα ελληνικά προϊόντα ή/και να επεξεργάζεται αντίμετρα ώστε να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες από τους δασμούς του Προέδρου Τράμπ. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.»
Για τις εξελίξεις στον προοδευτικό χώρο και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε:
«Ο ελληνικός λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση και ζητάει πολιτική αλλαγή. Για να έρθει η πολιτική αλλαγή, απαιτείται συνεργασία και ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων ώστε να διαμορφωθεί η εναλλακτική κυβερνητική πρόταση απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ, που στρέφονται κατά της κοινωνικής πλειοψηφίας. Στην κατεύθυνση αυτή, θέτουμε στον δημόσιο διάλογο 10+1 άξονες που αφορούν τον έλεγχο του τραπεζικού τομέα, τη μείωση των τιμών στην ενέργεια και τη διαφύλαξη του νερού ως δημόσιου αγαθού, τη στήριξη των συνταξιούχων, τους αξιοπρεπείς μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις, τη μείωση έμμεσων φόρων, τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, την ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας, την αποκατάσταση του κράτους δικαίου, τη συνταγματική αναθεώρηση, την ισχυρή και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Όλα αυτά είναι ζητήματα που απασχολούν καθημερινά την κοινωνία. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι έχουμε προτάσεις και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική προοπτική για τον τόπο.»